Vi som driver gården

Countrydreams Farm ligger strax utanför Kallinge i Blekinge. Vi som driver gården heter Christine & Jimmie och här bor vi tillsammans med alla våra djur; lamor, kameler, hästar, åsnor, hundar, vår katt och en orm. Vi bedriver uppfödning av lamor där vårt mål är att få fram sunda, trevliga och hanterbara individer som kan bli härliga familjemedlemmar åt andra djurälskare.

Vi köpte gården tillsammans i augusti 2017 och då var den inte anpassad för djurhållning. Den bestod av en mindre timmerstuga, ett renoveringsobjekt till hus och 7 hektar mark. Det stora projektet med att anpassa gården efter djurens och våra behov är ständigt pågående.

I maj 2022 flyttade vår nära vän Johan Fullmåne in på gården tillsammans med sin hund och sina jakar. Sedan dess driver vi alla tre gården tillsammans och hjälps åt med allt vad det innebär. Vi har inga egna barn men vi är ändå en stor familj utöver den “riktiga” släkten. För oss måste inte familj nödvändigtvis vara blodsband. Några av de ni kan träffa i samband med besök här eller ute på aktiviteter är Wilma Lindblad, Emilia Karlsson, Nikki Sellgren, Anna Ekenstierna, Jennie Holmberg och Felicia Söderbom.

När det kommer till djuren så tycker vi att det är extra roligt med problemlösning. Det är väldigt givande att få utforska och förbättra olika metoder för att kunna hjälpa både djur och människor. Vi tycker om all form av djurträning/hantering, allt från nyinlärning till omlärning och naturligtvis njuter vi även av att bara få spendera vardagen tillsammans med de olika individerna. Vi lägger stor vikt vid hantering och det gäller att visa ömsesidig respekt och se till att alla mår bra. Djuren är inte våra redskap, även dom är våra familjemedlemmar.


✦ Om Christine ✦

Christine – Foto: Lindring

Mitt enorma djurintresse kom i princip med födseln. Jag har alltid tyckt om att träna djur på olika sätt och lära dem nya saker. Allting började egentligen med att jag som liten tränade min hamster till att utföra olika trick och på den vägen är det. Min första hund Kelly fick in mig på lydnadstävling och efter det följde bara fler hundar och fler tävlingar.

Jag har alltid drömt om att ha många egna djur och 2015 bestämde jag mig för att skaffa lamor. Året därefter kom Melker in i mitt liv, min första åsna, och i slutet av samma år köpte jag även min första kamel.

Många av djuren på gården var tidigare ohanterade och lite vilda när de kom till mig, men med belöningsbaserad träning har resultatet blivit mycket bra. Djuren har självklart också fått lära sig en hel del trick längs vägen.

När jag träffade Jimmie fick jag upp ögonen för beridet bågskytte, ett intresse som bara har vuxit med tiden. Idag tävlar jag, precis som Jimmie, i denna relativt okända sport och det är något jag verkligen brinner för.

Utbildning & arbete:

 • Ingelstads Naturbruksgymnasium – Djurvård (2002-2005)
 • Kolmården: 2-dagars kurs i djurparkslära, djurhållning och etologi (2004)
 • Hundutbildningsgruppen – Hunddagisföreståndare (2010)
 • Linköpings universitet (2010-2012)
  • Djurens beteende
  • Djurens kommunikation 1+2
  • Hundens beteendebiologi 1+2+3
  • Hästens sinnen och beteenden
  • Fortsättningskurs i etologi
 • Brukshundsklubben: Fördjupad kunskap om rasgrupper (2014)
 • Arbetar som djurvårdare med utökad nivå på AniCura Blekinge Smådjursklinik (sedan 2016).
 • Veta-Bolaget: D9 – Grundkurs i läkemedelshantering – smådjur (2017)

✦ Om Jimmie ✦

Jimmie – Foto: Lindring

Min erfarenhet av andra djur än hästar var ganska begränsad innan jag träffade Christine, men just hästar är något som alltid har varit en stor del av mig och mitt liv. Mitt allmänna djurintresse har dock blivit större med tiden och gårdens lamor har verkligen funnit en speciell plats i mitt hjärta.

Min uppväxt på landet där jag ständigt hade hästar i min närhet har varit väldigt betydelsefull och bidragit till att forma mig som person. Jag har hunnit prova på det mesta inom hästaktiviteter, bland annat tornerspel, reining (en gren inom westernridning), brukskörning och akademisk ridkonst.

Tidigt började jag hjälpa mina föräldrar med hästarna hemma på gården. Jag var bland annat med och arrangerade riddarläger för ungdomar och agerade turridningsledare. Jag hjälpte också till med hästarnas inridning/tillridning och en del annan problemlösning.

I ung ålder träffade jag min dåvarande mentor, Patrick Allori, som lärde mig mycket om allmän hästhantering och speciellt om westernridningsgrenen reining. En annan viktig hästperson i mitt liv är Christofer Dahlgen, som har lärt mig mycket om akademisk ridkonst.

Under många år hade jag en mycket speciell häst som hette Tornado. Han var en kallblodstravare och vi gjorde allt tillsammans. Jag tycker att vår nuvarande häst Cadillac påminner väldigt mycket om honom. Utöver dressyr och tornerspel var det tillsammans med honom som jag påbörjade min bana inom beridet bågskytte. Han lärde mig så mycket och var min sanna mentor och allra bästa vän.

Beridet bågskytte har varit, och är fortfarande, en mycket stor del av mitt liv. Och jag tror och hoppas att jag också är en ganska stor del av sporten, framför allt i modern tid i Sverige. Genom sporten har jag träffat många nya vänner och lärt mig mycket om hästar, bågskytte och andra kulturer.


Scroll Up