Våra hästar

För att försöka ge våra hästar en så allsidig träning och miljö som möjligt rider vi dressyr, western och hoppning samt ägnar oss åt skogsridning, beridet bågskytte, trickträning och hantering från marken. På gården har vi i dagsläget 6 st egna hästar och här följer en kort presentation av dem.


Basterås Cadillac “Cadillac”

 • Valack
 • Född 11-06-02
 • Ras: American Saddlebred

Cadillac kommer från vår goda vän Malin Hellstedt och från början var tanken att vi bara skulle låna honom en tid. Tiden gick och numera är han vår egen häst och har bott på gården sedan april 2018. Han är på många sätt känslig, men samtidigt oerhört stabil. Han är klok, vänlig och har mycket god kroppskontroll. Cadillac var vältränad i både dressyr och trick redan innan han kom till oss.

Cadillac är en otroligt vacker häst med enormt stor personlighet och integritet. Han är valack, men kastererades sent och tror ibland fortfarande att han är hingst.

Hösten 2022 släpptes serien “Nattryttarna” på Cmore där Cadillac spelar huvudrollshästen “Crusse”. Vilket var ett jobb som han gjorde med bravur.

Det är Christine som rider och tränar Cadillac då han är en riktig enmanshäst men en väldigt allsidig sådan. Det är dressyr, trickträning, hoppning, körning, tölt-träning, beridet bågskytte och distansritt. Han är med på marknader på “ponnyridning”, är med oss på olika uppvisningar, går att boka för bröllop och mycket mer.


TK Chuchip “Yuma”

 • Valack
 • Född 16-06-12
 • Ras: Kigermustang

För flera år sedan fick vi upp ögonen för rasen Kigermustang. I mars 2018 åkte vi upp till Östersund för att hälsa på uppfödaren Anna på Hell Kiger Mustang Ranch (som då hette Tibble Kigers). Vi föll som furor för rasen och det slutade med att vi köpte hennes unghingst Yuma, som då var två år. 

Idag är han valack men har fått ett föl på gården “Countrydreams Ohana Banzai” tillsammans med vårt arabsto Nalla.

Även Yuma hade en roll i serien “Nattryttarna” och ni ser honom i en scen i avsnitt 5 i ridhuset tillsammans med Cadillac. Yuma spelar där hingsten “CeGe”.

Yuma är en riktig pajas som helst inte gör mer än han absolut måste, även om han kan vara otålig som få. En otroligt snäll kille med hjärtat på rätta stället. Hos oss blir det mycket uteritter, beridet bågskytte, trickträning, hoppning och dressyr. Han har också varit med på “ponnyridning” när vi varit iväg på marknader.


Fairytale of Naledi OX “Nalla”

 • Sto
 • Född 04-04-17
 • Ras: Arabiskt fullblod

Nalla är en import från Danmark som har bott hos en vän till oss sedan hon var fem år. Hösten 2020 började vi träna henne och det slutade med att hon blev kvar hos oss. Vi fastnade verkligen för henne, trots hennes svårigheter.

Nalla kan bli stressad när hon inte förstår, men hon vill verkligen göra rätt. När hon väl förstår vad man vill så gör hon det gladeligen om och om igen, allra helst om hon märker att man uppskattar det. Hon är positiv till det mesta och är stencool med bågskyttet. Nallas utveckling har gått fort och hon deltog bland annat på SM i beridet bågskytte 2021, med bravur.

21/5 2022 fick hon fölet Countrydreams Ohana Banzai som är efter vår mustang TK Chuchip “Yuma” och våren 2023 väntas ett föl efter Jerez “Alicante”.


Jerez “Alicante”

 • Valack
 • Född 06-03-13
 • Ras: Okänd

Vi hade länge letat efter en bra och säker ponny/häst till våra ungdomar här hemma på gården. Efter lång tids letande (vi är ju lite kräsna) hittade vi denna underbara cremello-färgade kille nere i Spanien som kom hem till oss i maj 2021. Och vilken häst! Så nära man kan komma något kallat “bombsäker” och väldigt trevlig mot både människor och andra hästar.

Han betäckte vårt arabsto Nalla och föl väntas våren 2023. Numera är han valack.

Alicante får vara med om mycket på gården. Dels skogsridning, dressyr och hoppning men även mycket uppvisningar, beridet bågskytte, bröllop och “ponnyridning” står på hans agenda!


Sayyad’s Emir “Camaro”

 • Valack
 • Född 20-05-20
 • Ras: American Saddlebred

Efter att ha fått upp ögonen för denna fantastiska ras så var det omöjligt att motstå när ett vackert litet hingstföl föddes hemma hos vår vän Therese våren 2020. Han flyttade hem till oss i maj 2021. Han har fått starten varit en trygg och stabil kille men med en räv bakom varje öra. Full av hyss och upptåg men väldigt läraktig.

Vi har med honom som handhäst, tränar lite tömkörning, vänjer honom vid bågskytte, har börjat sitta på honom och träna lite trickträning. Han är med på allt och är alltid lika positiv!


Countrydreams Ohana Banzai

 • Hingst
 • Född 2022-05-21
 • Ras: Korsning Kigermustang/Arabiskt fullblod. 
 • e: TK Chuchip
 • u: Fairytale of Naledi

Lilla goa Banzai! Han föddes här på gården under våren 2022 och båda föräldrarna är våra egna hästar. Han fick verkligen de bästa egenskaperna från båda sina föräldrar. Banzai har mammas pigghet och vakenhet och han har pappas trygghet. Banzai är också en otroligt social kille som vill ha allas uppmärksamhet. 

Det ska bli roligt att följa honom genom livet. Han kommer att stanna kvar hos oss i cirka ett år innan han flyttar hem till en nära vän i Dalarna, vilket vi tycker är otroligt roligt.


✦ Hästar vi haft ✦


Little Super Mick “Mick”

 • Valack
 • Född 08-05-23
 • Ras: American Paint

Mick bodde redan hos Jimmie när vi träffades, så han har varit med på gården från start. Han är en western-riden häst som är otroligt vänlig och stabil.

Vi har tränat och tävlat i beridet bågskytte med honom och han har även varit med oss ute i skogen och på olika marknader. Tyvärr har han fått problem med headshaking till och från, vilket gör att han inte längre kan motioneras som förr.

Mick är en väldigt klok häst som i stort sett alla faller för. Han är den första hästen som verkligen visat oss att “han förstår att vi förstår”.Scroll Up