Våra åsnor

Åsnor är flockdjur och trivs bäst tillsammans med andra åsnor. I dagsläget har vi tre åsnor hemma på gården och här följer en kort presentation av dem.


Skrållan

  • Sto
  • Född 2016-06-15 i Frankrike

Skrållan köpte vi in till gården sommaren 2022 (av Malin Junod i Halmstad) för att Melker skulle få en kompis i sin egen storlek. Och som dom älskar varandra!

Skrållan heter egentligen Lauberfee i stamtavlan. Hon är inte inriden eller inkörd, men när hon landat lite kommer vi att påbörja denna träning.

Tack vare Skrållan kan nu alla våra tre åsnor gå tillsammans, då hon ser till att Alfred är snäll mot Melker. Det blev en riktig lyckoträff.

Skrållan är dessutom otroligt social med människor och älskar sällskap. När man är i hagen så är hon inte mer än någon centimeter bort.


Melker

  • Valack
  • Född i Eslöv 13-01-01

Melker köpte vi i maj 2016 och han är lugnet själv. Om han själv fick bestämma skulle han helst bara sitta i knät och kela och/eller äta våfflor hela dagarna.

Tack vare sitt lugn och sin snällhet är han fantastisk med barn. Han är dock en mindre åsna, så han kan bara bära mindre barn på ryggen.

Melker brukar följa med oss på i stort sett alla marknader och liknande vi åker till. Han har också följt med in på äldreboenden för att sprida lite glädje.

Melker är en riktig latmask, men vi försöker förklara för honom att det är nyttigt att röra på kroppen också.


Alfred

  • Valack
  • Andalusisk åsna
  • Född i Spanien 15-01-05

Alfred köpte vi av Malin i Halmstad i juli 2019. Han är en större andalusisk åsna (runt 133 cm hög) som även lite äldre människor kan rida på.

Han är känslig och kan vara lite försiktig med nya människor, men är mycket tillgiven när man väl har lärt känna honom.

Alfred är en pigg och glad åsna som älskar att få vara med och göra saker.


Scroll Up