Vår uppfödning

Vårt mål med uppfödningen är att sälja sunda, trevliga och hanterbara individer som kan bli härliga familjemedlemmar. Vi håller även hingstar av olika blodslinjer för att kunna variera vår avel och erbjuda betäckning av ston utifrån. Läs mer om de individer som är till salu på sidan Lamor till salu.

Här på gården har vi klassiska lamor och några få korsningar med Wooly. Det är främst ullen som är den största skillnaden. De klassiska lamorna har täckhår och underull, varav underullen fälls årligen och behöver borstas ur varje vår/sommar. Alla våra lamor är döpta efter Disneykaraktärer och på den linjen tänker vi fortsätta.

Våra lamor bor på gården omkring oss och praktiskt nog klipper de vår gräsmatta på sommaren. De bajsar bara på speciella “toaletter” och de trampar heller inte sönder underlaget tack vare sina mjuka fötter. En del av våra lamor är inkörda med vagn, några kan barn sitta på och några är tricktränade. Kuzco kan till exempel måla tavlor och har gjort reklamjobb för Samsung. Det är bara fantasin som sätter stopp för vad man kan hitta på med sina lamor!


Scroll Up